–Persbericht–

NO PLASTIC VOOR KOKODAMA

POELDIJK  – De vernieuwde lijn aan concepten van KOKODAMA is geheel zonder plastic, 99% natuurlijk en 100% biologisch afbreekbaar. Geweldig nieuws in een tijdperk waarin het gebruik van plastic een steeds groter maatschappelijk probleem vormt. De KOKODAMA is een handgemaakte bol van kokosvezels. Nieuw binnen de conceptenlijn van KOKODAMA is de Kokopot. Dit product doet denken aan een echte bloempot, maar dan gemaakt van kokosvezels.

KOKODAMA & DE KOKOPOT

Een KOKODAMA in huis betekent een bron van natuurlijke energie. In een handgemaakte bol van kokosvezels zitten bijzondere en trendy planten. Hangend, liggend, of staand, de KOKODAMA vindt in elk interieur haar natuurlijke habitat. Het gloednieuwe concept van KOKODAMA is de Kokopot. Dit product hangt niet, maar staat. En doet denken aan een echte bloempot, maar dan gemaakt van kokosvezels. De pot is 99% waterdicht en nog steeds volledig biologisch afbreekbaar.

I HAVE NO PLASTIC

KOKODAMA presenteert met trots haar vernieuwde, handgemaakte bol van kokosvezels. Helemaal zonder plastic! 99% natuurlijk én 100% biologisch afbreekbaar. Monique Ouwerling van KOKODAMA: “Met de KOKODAMA 2.0 hebben we iets bijzonders op de markt gezet. Het concept bevat geen plastic en is 100% biologisch afbreekbaar. Als natuurliefhebber bieden we graag een alternatief voor de gebruikelijke plastic pot, zodat plant en pot samen een harmonieus, organisch geheel vormen. Hierbij hebben we ook gekeken naar gebruiksgemak.”

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN

Vakmanschap en verantwoord ondernemen staan voorop. De KOKODAMA wordt met de hand gemaakt in Sri Lanka, waar de verkoop van de KOKODAMA’S de lokale economie ondersteunt. Met elke KOKODAMA die verkocht wordt, gaat een deel van de opbrengst terug naar Sri Lanka waar het besteed word aan scholing van kinderen.

FAN VAN KOKOS

De creators van de KOKODAMA zijn fan van kokos. Monique van KOKODAMA: “In alles wat we doen staat de kokosnoot centraal. WE LIVE & LOVE KOKO! De kokosnoot heeft een onmiskenbare oerkracht. De kokospalm is namelijk één van de oudste bomen op aarde, en wordt ook wel de ‘Tree of Life’ genoemd. Al eeuwen voorziet ze de mens van belangrijke levensbehoeften. Eten, drinken, olie, onderdak, kleding en hout; met kokos kun je van alles. De kokosnoot heeft KOKOPOWER!“

PLANTHUNTING & CONTINUE VERNIEUWING ASSORTIMENT

De planten die hun thuis vinden in de KOKODAMA worden met zorg uitgekozen. Monique: “Planthunting zit in onze natuur, en we zijn dan ook constant op zoek naar bijzondere planten, toepassingen, en vormen.”

Volg onze ontdekkingsreis van planten, kokos en interieurinspiratie op Instagram: @kokodamacollection.

Creators of KOKODAMA

Meer informatie of vragen? Neem contact op met Monique Ouwerling.

Monique@kokoplant.nl

Op de hoogte blijven?

We delen om de maand succesverhalen van bloemisten, nieuws over bloemen en planten
en geven tips voor u als ondernemer in de bloemensector.